صنعت شامل فعالیت هایی است که بر اساس آن کالا و خدمات عرضه می شود. دسته بندی های مختلفی برای صنعت وجود دارد و این دسته بندی بر مبنای شباهت مشاغل با یکدیگر در نظر گرفته شده است. با توجه به منبع درامد مجموعه ها، می توان شاخه های آن را شناخت و ارتباط آن ها با یکدیگر را درک کرد. صنعت در لغت به معنای ساختن است و شامل ایجاد کالا ، تغییر و یا ترکیب آن ها می باشد.
صنعت چیست؟
صنعت به مجموعه هایی که دارای شباهت در تولید و عرضه ی کالا یا خدمات هستند ، گفته می شود. صنعت بخش مهم اقصادی در کشور است. مشاغلی در صنعت قرار می گیرند که شامل دسته بندی های مختلفی هستند. صنایع شامل صنعت مواد غذایی ، فولاد ، نفت ، پتروشیمی ، خودروسازی و... است.
انواع صنعت
همان طور که گفتیم صنعت شامل دسته بندی می شود که به صورت کلی عبارتند از :
- صنعت اصلی
صنعت اصلی همان صنایع استخراجی هستند که منبع اولیه را در اختیار ما قرار می دهند. کشاورزی، معدن، ماهیگیری و... جزء صنعت اولیه هستند. در صنعت اولیه تولید مواد خام صورت می گیرد. این صنایع از نظر مواد خام برای صنایع دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.
- صنعت ثانویه
صنعت ثانویه یکی از دسته بندی های صنعت است که تولید کالا با استفاده از مواد خام است. همچنین در این بخش پردازش محصولات تولید شده نیز قرار می گیرد. در این بخش از صنعت ، کالا های سرمایه ای ساخته شده و شامل انواع کالا های مصرفی و غیر مصرفی می شود.
- صنعت سوم
صنعت سوم را خدمات ثروت ساز و یا تولید کالا های لمس شدنی تشکیل می دهد. شرکت های خصوصی و دولتی در دسته بندی سوم از صنعت قرار می گیرند. حمل و نقل، خدمات امنیتی، مشاوره ، تجارت، خرده فروشی و... در این دسته هستند.
- صنعت کواترنر
در صورتی که صنعت سوم توسعه داده شوند و شامل اطلاعات و دانش باشند را صنعت چهارم می نامند. در واقع سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات در بخش صنعت چهارم هستند.